Afslanken zonder dieet maand 8: Word niet te makkelijk!

Afslanken zonder dieet maand 8: Word niet te makkelijk!

Afslanken zonder dieet maand 8: Word niet te makkelijk! Nu je zoveel bent afgevallen en je je ook werkelijk lichter, aantrekkelijker en zekerder voelt, ligt de verleiding op de loer om toch zo nu en dan weer wat vaker te ‘zondigen’. Waak hiervoor!

Het zou jammer zijn als al je werk, wilskracht en uithoudingsvermogen nu teniet gedaan wordt door die extra snackmomentjes.

Het is niet zo dat je – nu je zoveel bent afgevallen – weer kunt eten wat en wanneer je wilt. Dit is echt iets om te onthouden. Blijf gerust zo nu en dan iets (extra) lekkers eten, maar houd het in balans!

Het gevaar bestaat namelijk dat als je na het laten vieren van de teugels plotseling weer wat aankomt, dit het ‘begin van het einde’ kan zijn en je zomaar weer doorslaat in oude verkeerde gewoonten.

Probeer dit te allen tijde te voorkomen en bedenk jezelf hoe je je voelde voor je aan dit online afslankprogramma begon.

Ik zou zelf nooit meer 123 kilo willen wegen! Zou jij wel weer willen wegen wat je woog voor je anders leerde denken (en eten?) Nee toch!

Zodra er een kilootje aankomt, werk die dan direct weer weg door direct weer anders te gaan eten of je lichaamsbeweging op te schroeven. Of beide!

Ben je onverhoopt toch de fout in gegaan en zitten er echt weer wat kilo’s bij? Houd de schade binnen de perken en zorg dat het er zo snel mogelijk weer af gaat. Het is niet erg om jezelf af en toe te moeten herpakken.

Het wordt pas echt vervelend als je straks weer helemaal terug bij af bent en je weer helemaal opnieuw moet beginnen.

 

Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het Balansboek. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar mogelijk nog tweedehands te bestellen via onderstaande link.

Het Balansboek

 

Afslank blog >HOME