Bloemenhoroscoop

Bloemen houden van mensen, maar welke bloem past het beste bij jou en waarom? De VROUW bloemenhoroscoop vertelt het je.

Eerder verschenen in VROUW Glossy.

Ram 

Jij hebt de ruimte nodig, laat je niet kisten en bent vastbesloten succes te behalen. Lukt het nu niet, dan wel later. De bloem die helemaal bij jou past is de madelief. Ze kan er tegen wanneer iemand op haar trapt en als het regent wacht zij – met gesloten blaadjes en haar kopje naar de grond gericht – tot de zon weer gaat schijnen. Madelief gedijt het best op open vlakten.

Stier 

Je komt soms wat traag op gang, maar bent daarentegen wel een volhouder! Aan structuur en zekerheid hecht je veel waarde. Je went moeilijk aan nieuwe omstandigheden; het liefst houd je alles bij het oude. De bloem die bij jou past is de magnolia. Ze neemt weliswaar de tijd om tot bloei te komen, maar áls ze bloeit, bloeit ze ook prachtig! Net als jij houdt zij niet van verhuizen.

Tweelingen 

Hoewel je enorm grappig en gevat bent, ben je doorgaans ook nogal aanwezig. Daarbij is enige ijdelheid – net als de knappe legende Narcissus – jou niet vreemd. De bloem die overeenkomt met jouw karakter is dan ook inderdaad: de narcis. Een behoorlijk opvallende bloem met een felgekleurde trompetkelk die met zijn vrolijke look de nog kale voorjaarstuin behoorlijk opfleurt.

Kreeft 

De kreeft draagt zijn huis mee op zijn rug en daar ben jij dan ook het liefst: gewoon lekker thuis. Qua persoonlijkheid ben je wat gesloten. Kletsen, prima. Maar je diepere gevoelens houd je toch vooral voor jezelf. Kamperfoelie is daarom jouw bloem. Zij groeit gemakkelijk, maar bloeit alleen in een geschikte, rustige omgeving. Met de juiste ondersteuning klimt ze meters omhoog!

Leeuw 

Naar anderen stel je je warm, gul en beschermend op. Hoewel je zelf nog wel eens onzeker kunt zijn, weet je dit met een trotse houding goed te verbergen en blijf je altijd positief. Daarom hoort de zonnebloem bij jou. Een grote ijzersterke, stoere bloem die behoefte heeft aan een luchtige voedingsbodem en haar gezicht te allen tijde naar de zonzijde gericht houdt.

Maagd 

Op anderen kom jij over als rustig, soms zelfs ietwat verlegen. Wel pas je je gemakkelijk aan anderen aan. Soms iets té. Net zo flexibel als jij is de tulp. Naast het feit dat haar stelen buigzaam zijn, bloeit ze zowel bij warmte als bij kou. Net als jij heeft deze bloem echter een kritisch kantje. Ze houdt niet van tocht en het mag ook niet al te warm zijn; dan gaat ze hangen.

Weegschaal 

Je bent zeer sociaal, houdt van lekker eten en hebt een hekel aan ruzie. Hoewel je jezelf doorgaans onpartijdig opstelt, ben je een kei in bemiddelen. En misschien ook wel juist daarom. Al te diepgaande gesprekken vermijd je liever. De dahlia is een vrolijke, makkelijke bloem die veel voeding nodig heeft om goed te gedijen. Dat klinkt helemaal als jouw bloem!

Schorpioen 

Met je intense en eigenzinnige karakter ben je ondanks je fantastische gevoel voor humor geen allemansvriend; jij gaat het liefst je eigen weg. De klaproos is net zo’n pittig ding. Ze maakt stoffen aan zodat ze niet wordt aangevreten door grazers en insecten en groeit op plekken waar ze dat zelf wil. ‘het meest geliefde onkruid’ wordt deze prachtig bloem ook wel genoemd…

Boogschutter 

Met jouw open en eerlijke karakter, kost het je niet veel moeite om je af en toe ook zeer kwetsbaar open te stellen naar degenen die dichtbij je staan. Daarbij ben je graag actief tussen de lakens. Jasmijn – jouw bloempje –  is met haar pure, kwetsbare uiterlijk lang niet zo onschuldig als ze lijkt. De heerlijke geur die ze verspreidt staat bekend als zeer sterk afrodisiacum

Steenbok 

Echte vrienden zijn zeldzaam, maar jij bent er één! Niet zelden stel je jezelf achteruit om anderen te helpen. Daarentegen heb je zelf nogal moeite met het tonen van je ware gevoelens. De anjer komt met jouw persoonlijkheid overeen. Een schitterende bloem, maar voor de meeste insecten zit haar nectar te diep. In het wild is de anjer zeer zeldzaam.

Waterman 

Hoewel je je alleen prima kunt vermaken, heb je toch een gezellig en sociaal karakter. Wel geeft je regelmatig toe aan bepaalde grillen en weet je op de juiste momenten van je af te bijten. Het sneeuwklokje past dan ook prima bij jouw karakter. Zet dit lieflijke bloempje ergens op een rustige plek en het zal zich snel vermeerderen. O ja, ze is wel giftig, wist je dat?

Vissen 

Meelevend, vriendelijk en intuïtief zijn begrippen waar jij je vast in zult herkennen. De bloem die perfect bij jou past is de waterlelie. Een mooie zuivere bloem die instinctief exact weet welke voedingsstoffen ze tot zich dient te nemen en met haar grote bladeren bescherming biedt aan vissen en andere kleine waterdieren die dit nodig hebben.

 

Online horoscopen >HOME.