Chantal

Waar ik destijds zelf benaderd ben door VROUW/Telegraaf heb ik bij &C zelf de stoute schoenen aangetrokken. Zodra ik hoorde dat Chantal Janzen haar eigen media platform wilde beginnen heb ik direct een mailtje naar de redactie gestuurd met de vraag of ze misschien nog een astroloog nodig hadden.

 

Ik stuurde mijn C.V mee plus de link naar mijn website en wachtte af. Warempel kreeg ik bericht terug. Ze bedankten me voor mijn reactie en zouden mijn mail doorsturen naar de hoofdredactie.

Ik bedankte hen voor hun antwoord en de moeite en wachtte weer af.

Vervolgens kreeg ik van de hoofdredactie een berichtje waarin stond dat ze het super tof vonden dat ik hen had bericht maar dat ze ontzettend veel mails hadden ontvangen van mensen die ook graag met hen wilden samenwerken en om deze reden nog niet konden beloven of ze ook daadwerkelijk gebruik zouden maken van mijn aanbod.

Een maand of vier later, toen ik het alweer bijna vergeten was, kreeg ik plotseling een telefoontje. Het was iemand van de &C hoofdredactie die heel veel waarde hechtte aan astrologie (‘Ik ben echt een sucker voor horoscopen!’) en me vroeg of ik op korte termijn een uitgebreide, grappige, doch functionele zomerhoroscoop voor het magazine wilde maken.

Graag zelfs!

Mijn werk werd goed gekeurd en ik kreeg een contract voor drie maanden om te kijken of een weekhoroscoop op de website ook goed ontvangen zou worden.

Na twaalf weekhoroscopen te hebben geschreven diende ik mijn laatste teksten in en bedankte ik hen voor de leuke samenwerking. Aangezien ik niets meer had vernomen over een eventuele contractverlenging ging ik ervan uit dat het hiermee klaar was.

Maar niets bleek minder waar. Enkele minuten nadat ik mijn laatste horoscoop had ingeleverd werd ik direct gebeld door de redactie.

‘We willen natuurlijk helemaal niet dat je stopt!’

Ik kreeg een nieuw contract toegestuurd en daarna nog één en nu ben ik met een mooi woord ‘preferred supplier’, m.a.w. ‘voorkeursleverancier’ met een freelancecontract voor onbepaalde tijd, iets waar ik nog steeds ontzettend trots op en BLIJ mee ben!

Ongeveer zes maanden nadat ik mijn eerste jaarcontract had gekregen vond mijn eerste ontmoeting met Chantal plaats. Ze wilde graag een trendboek voor 2019 maken. Met adviezen van maar liefst 16 experts, zoals Danie Bles, Leco van Zadelhoff, Xelly Cabau van Kasbergen, Lieke Lamb en Jet van Nieuwkerk.

Hierin mochten volgens Chantal geen voorspellingen ontbreken. Of ik naast het maken van een uitgebreide jaarhoroscoop voor het boek misschien ook haar handen kon lezen en de kaarten voor haar wilde leggen.

Uiteraard!

Ik werd uitgenodigd op de set waar we naast een fotoshoot ook een filmpje zouden opnemen. Ik zat al bij de visagiste toen ik in de verte Leco hoorde binnenkomen. Hij zou Chantal die dag twee maal voorzien van prachtige make-up, één keer voor onze shoot en daarna nog een keer voor de cover van het boek.

Omdat er weinig tijd was en we nog wat dingen moesten doornemen voor de opnames van start zouden gaan nam ik nadat mijn make-up was gedaan plaats op het stoeltje naast Chantal die in de andere ruimte nog volop onder handen werd genomen door Leco.

We hadden direct een ontzettend leuk gesprek, niet in de laatste plaats omdat Chantal en Leco zelf ook super spiritueel bleken!

Ook de styliste, camera-mevrouw, fotografe en de andere medewerkers waren ontzettend lief en sympathiek wat zeker heeft bijgedragen aan de fijne sfeer op de set en het soepele verloop van de opnames. Mede dankzij hen kijk ik ook nu nog steeds terug op deze dag als één van mijn leukste werkervaringen.

Toen we klaar waren gaf Chantal me voor ze wegging nog een dikke knuffel.

‘Kom hier, volgens mij ben jij een hartstikke lieverd!’

Moraal van dit verhaal: the only impossible journey is te one you never begin.

Oftewel: wie niet waagt, wie niet wint!

Het eindresultaat van Chantals waarzegsessie vindt u >HIER.

 

Het wekelijkse ‘Spiriblog’ wordt mogelijk gemaakt door vaste maandelijkse donaties en incidentele giften via Back Me.

 

Persoonlijke blog >HOME

Foto’s: &C Trendboek 2019.