Solaar jaarhoroscoop

In dit blog leert u hoe u zelf een jaarhoroscoop kunt berekenen, oftewel, uw solaar.

Jaarhoroscoop stap voor stap

Solaar jaarhoroscoop: Op het moment dat de zon dezelfde positie inneemt als tijdens het moment van uw geboorte wordt een nieuwe horoscoop gemaakt die de tendensen laat zien voor het komend jaar.

Met behulp van een jaarhoroscoop kunt u vooral in kaart brengen hoe u zich dit jaar op psychologisch niveau zult ontwikkelen. Welke levensthema’s verdienen dit jaar meer aandacht, hoe zult u zich hierbij voelen, wat zijn de hoogte -en dieptepunten en hoe gaat u hier emotioneel gezien mee om?

Een solaar jaarhoroscoop is niet alleen interessant om voor uzelf te maken maar ook ontzettend leuk om cadeau te geven voor een verjaardag of als kerstcadeau, bijvoorbeeld als gebonden boekje met een persoonlijke boodschap en een leuke foto op de frontpage.

Om een goede solaar te maken is enige basiskennis van de astrologie nodig. De solaar wordt namelijk gemaakt op basis van de geboortehoroscoop. Als u weet hoe u met behulp van een astro programma een geboortehoroscoop kunt berekenen en weet hoe deze te interpreteren, zal het maken van een solaar zeker geen problemen opleveren.

Heel handig hierbij is de gratis software van Planet Dance, waarmee u op basis van uw geboortehorocoop binnen enkele seconden uw solaar kunt laten berekenen.

Solaar jaarhoroscoop stap voor stap

  1. Voer de geboortegegevens in van degene voor wie u een solaar wilt maken
  2. Sla uw geboortehoroscoop op
  3. Open uw geboortehoroscoop
  4. Klik op ‘Horoscoop’ in het menu
  5. Ga naar ‘Terugkeer’
  6. Klik op solaar of zon

Wanneer Planet Dance de solaar voor u heeft berekend, kunt u deze eenvoudig met onderstaande boeken interpreteren zoals u een geboortehoroscoop zou duiden.

De Solaar

Solaren werkboek

Leest u onder de afbeelding verder voor de specifieke duidingen van de planeten in de solaar.

Duiding jaarhoroscoop

Een jaarhoroscoop wordt in de astrologie ook wel ‘solaar’ genoemd. Sol Invictus is de Romeinse god van de Zon en juist de zon speelt een zeer belangrijke rol bij het maken van de jaarhoroscoop.

Eens per jaar komt de zon na haar reis door de voltallige dierenriem op exact dezelfde graad uit als waar zij stond op het moment van uw geboorte. Wanneer u uw exacte geboortetijd weet kunt u met deze gegevens een interessante jaarhoroscoop maken.

Het uitgangspunt van de jaarhoroscoop is uw geboortehoroscoop. Op basis van de geboortehoroscoop (radix) bereken ik voor u hoe u komend jaar in het leven zult staan.

Wat kunt u verwachten van de jaarhoroscoop?

Zowel de zon als de maan als elke planeet heeft zo zijn eigen energie. Omdat de kosmos voortdurend in beweging is, staan de planeten inmiddels anders aan de hemel dan hoe zij stonden op het moment van uw geboorte.

Deze bewegingen noemt men ‘transities’.

Wanneer de zon, de maan en de planeten andere tekens en andere Huizen ingaan ten opzichte van uw geboortehoroscoop, staan u belangrijke veranderingen te wachten. Niet alleen met het oog op externe invloeden, maar ook met betrekking tot uw eigen houding en interesses.

Met behulp van een jaarhoroscoop kunt u naast enkele voorspellingen vooral in kaart brengen hoe u zich dit jaar op psychologisch niveau zult ontwikkelen. Welke levensthema’s verdienen dit jaar meer aandacht, hoe zult u zich hierbij voelen, wat zijn de hoogte -en dieptepunten en hoe gaat u hier emotioneel gezien mee om?

Zon

Het levensgebied/thema van het Huis waar de zon zich bevindt zal een belangrijke rol spelen dit jaar.

Ascendant

De ascendant in uw solaar bepaalt voor een groot deel de aard van uw jaar en de houding die u dit jaar zult aannemen.

Maan

Het levensgebied/thema van het Huis waar de maan zich bevindt zal emoties, onrust of veranderingen met zich meebrengen.

Mercurius

Het levensgebied/thema van het Huis waar Mercurius zich bevindt zal u veel stof tot nadenken geven en veranderingen met zich meebrengen.

Venus

Het levensgebied/thema van het Huis waar Venus zich bevindt laat zien welke relaties of sociale contacten dit jaar belangrijk voor u zullen worden en of u positieve financiële ontwikkelingen kunt verwachten.

Mars

Het levensgebied/thema van het Huis waar Mars zich bevindt laat zien waar nieuwe initiatieven genomen kunnen worden en waar u zelf actie kunt ondernemen maar ook waar onenigheid te verwachten is.

Jupiter

Het levensgebied/thema van het Huis waar Jupiter zich bevindt laat zien waar u geluk kunt verwachten of hulp zult krijgen. Daarbij laat Jupiter zien waarover u meer zult (willen) leren dit jaar.

Saturnus

Het levensgebied/thema van het Huis waar Saturnus zich bevindt laat zien waar u meer verantwoordelijkheid voor zult moeten nemen, wat u dient te verwerken en waar u enigszins vertraging kunt verwachten.

Uranus

Het levensgebied/thema van het Huis waar Uranus zich bevindt laat zien waar zich wat stress, onrust, maar ook nieuwe inzichten kunnen voordoen.

Neptunus

Het levensgebied/thema van het Huis waar Neptunus zich bevindt, waarschuwt u voor de dingen waarvoor u uw roze bril dient af te zetten en onthult waar chaos of verborgen gebreken zijn te verwachten. Ook geeft het aan waar u wel wat meer spiritueel inzicht kunt gebruiken.

Pluto

Het levensgebied/thema van het Huis waar Pluto zich bevindt wijst u op ingrijpende veranderingen, niet zelden ten gevolge van crisis of andere externe factoren. Of… voor stilte voor de storm! Handig om op voorbereid te zijn…

Aspecten van de horoscoop: De manier waarop de planeten met elkaar in verbinding staan geeft veel extra informatie over de manier waarop u het beste met de komende invloeden kunt omgaan.

Zwarte Maan

Geeft de meest duistere, verborgen kant van uzelf bloot dit jaar en laat u zien welke spirituele les u dient te leren om hiermee om te gaan.

Cheiron

Onthult welk deel van uw persoonlijkheid dit jaar heling nodig heeft en waarom.

MC en IC

Laten zien waarom u dit jaar geschikt bent voor welke loopbaan en wat daarentegen uw behoefte ten opzichte van de thuissituatie is.

De maanknopen (Drakenkop en Drakenstaart):

De noordelijke knoop (kop) toont uw persoonlijke groei en laat zien wat u dit jaar probeert te bereiken. De zuidelijke knoop (staart) toont overblijfselen uit het verleden die dit jaar nog steeds van invloed op u zijn.

 

Astrologie blog >HOME