Transit horoscoop

Op deze pagina kunt u een transit horoscoop (ook wel transitiehoroscoop of progressieve horoscoop) leren maken.

Transit horoscoop stap voor stap

Met de transit horoscoop kunt u maximaal drie jaar vooruit kijken. Het betreft hier een voorspellende horoscoop zodat u zich kunt voorbereiden op wat komen gaat. Een horoscoop waarbij rekening wordt gehouden met transiterende planeten wordt ook wel ‘voorspellende astrologie’ genoemd.

Het uitgangspunt van de transithoroscoop is uw geboortehoroscoop. Op basis van de geboortehoroscoop (radix) berekent u hoe u pakweg twee tot drie jaar vanaf heden in het leven zult staan.

Fijne gebruiksvriendelijke en gratis astro software zijn de programma’s van:

Planetdance

Aquarius to go

 1. Open Planet Dance op uw PC of laptop
 2. Klikt u vervolgens linksboven op ‘Bestand’
 3. Selecteer ‘Radix’
 4. Vul in het vignet de juiste geboortegegevens in
 5. Klik op OK
 6. Uw geboortetekening is klaar.
 7. U opent uw geboortehoroscoop
 8. U klikt in het menu op: Bestand
 9. U klikt op: Transit
 10. Vul in de pop up de juiste gegevens in van de datum die u in kaart wilt brengen (let vooral ook op de plaats waar u dan verblijft, of deze anders is dan uw geboorteplaats) en klik op OK
 11. Het programma maakt nu automatisch een transithoroscoop van uw geboortehoroscoop.

Duiding transitie horoscoop

Zowel de zon als de maan als elke planeet heeft zo zijn eigen energie. Omdat de kosmos voortdurend in beweging is, staan de planeten inmiddels anders aan de hemel dan hoe zij stonden op het moment van uw geboorte.

Deze bewegingen noemt men ’transities’.

Wanneer de zon, de maan en de planeten andere tekens (sterrenbeelden) en andere Huizen ingaan ten opzichte van uw geboortehoroscoop, staan u belangrijke veranderingen te wachten. Niet alleen met het oog op externe invloeden, maar ook met betrekking tot uw eigen houding en interesses.

Transitie zon

Het levensgebied/thema van het Huis waar de zon zich bevindt zal een belangrijke rol spelen dit jaar.

Transitie ascendant

De locatie van de ascendant in uw transithoroscoop bepaalt voor een groot deel de aard van uw jaar en de houding die u dit jaar zult aannemen.

Transitie maan

Het levensgebied/thema van het Huis waar de maan zich bevindt zal emoties, onrust of veranderingen met zich meebrengen.

Transitie Mercurius

Het levensgebied/thema van het Huis waar Mercurius zich bevindt zal u veel stof tot nadenken geven en veranderingen met zich meebrengen op zakelijk of financieel gebied.

Transitie Venus

Het levensgebied/thema van het Huis waar Venus zich bevindt laat zien welke relaties of sociale contacten dit jaar belangrijk voor u zullen worden en of u positieve financiële ontwikkelingen kunt verwachten.

Transitie Mars

Het levensgebied/thema van het Huis waar Mars zich bevindt laat zien waar nieuwe initiatieven genomen kunnen worden en waar u zelf actie kunt ondernemen maar ook waar onenigheid te verwachten is.

Transitie Jupiter

Het levensgebied/thema van het Huis waar Jupiter zich bevindt laat zien waar u geluk kunt verwachten of hulp zult krijgen. Daarbij laat Jupiter zien waarover u meer zult willen leren dit jaar.

Transitie Saturnus

Het levensgebied/thema van het Huis waar Saturnus zich bevindt laat zien waar u meer verantwoordelijkheid voor zult moeten nemen, wat u dient te verwerken en waar u enigszins vertraging kunt verwachten.

Transitie Uranus

Het levensgebied/thema van het Huis waar Uranus zich bevindt laat zien waar zich wat stress, onrust, maar ook nieuwe inzichten kunnen voordoen.

Transitie Neptunus

Het levensgebied/thema van het Huis waar Neptunus zich bevindt, waarschuwt u voor de dingen waarvoor u uw roze bril dient af te zetten en onthult waar chaos of verborgen gebreken zijn te verwachten. Ook geeft het aan waar u wel wat meer spiritueel inzicht kunt gebruiken.

Transitie Pluto

Het levensgebied/thema van het Huis waar Pluto zich bevindt wijst u op ingrijpende veranderingen, niet zelden ten gevolge van crisis of andere externe factoren. Of… voor stilte voor de storm! Handig om op voorbereid te zijn…

Aspecten van de horoscoop: De manier waarop de planeten van uw transithoroscoop in verbinding staan met uw geboortehoroscoop geeft veel extra informatie over de manier waarop u het beste met de komende invloeden kunt omgaan.

Transitie Zwarte Maan

Geeft de meest duistere, verborgen kant van uzelf bloot dit jaar en laat u zien welke spirituele les u dient te leren om hiermee om te gaan.

Transitie Cheiron

Onthult welk deel van uw persoonlijkheid dit jaar heling nodig heeft en waarom.

Transitie MC en IC

Laten zien waarom u dit jaar geschikt bent voor welke loopbaan en wat daarentegen uw behoefte ten opzichte van de thuissituatie is.

Transitie van de maanknopen (Drakenkop en Drakenstaart):

De noordelijke knoop (kop) toont uw persoonlijke groei en laat zien wat u dit jaar probeert te bereiken. De zuidelijke knoop (staart) toont overblijfselen uit het verleden die dit jaar nog steeds van invloed op u zijn.

 

Boekentips

Planeten in Teken, Huis en Aspect

Planeten in Transit

Analyse van aspecten

Planeten & Aspecten in de Horoscoop

Leer negatieve aspecten positief te duiden

 

Astrologie blog >HOME