Geert Wilders nieuwe premier?

Wie wordt de nieuwe premier, Geert Wilders of toch weer Mark Rutte? De PVV was in 2016, volgens de politieke peilingen, langere tijd de grootste partij van Nederland. Toch lijkt de partij nu – met het oog op de naderende verkiezingen – juist weer wat zetels te moeten inleveren. De VVD – die tot enkele maanden geleden duidelijk het onderspit delfde ten opzichte van de PVV – krijgt er volgens de peilingen juist weer zetels bij.

En hoe staan de twee heren er volgens de tarotkaarten voor? Nathalie Kriek – die eerder al voorspelde dat Trump zou winnen – buigt zich over deze vraag.

Eerder verschenen op vrouw.nl

Geert Wilders

Op dit moment maakt Wilders zich vreselijk veel zorgen. Hoewel hij zich tot voor kort topfit voelde, slaapt hij slecht en heeft hij veel stress. Hoewel hij doorgaans zeer zelfverzekerd overkomt, bespeur ik momenteel toch wat angst bij hem. Hoe nu verder? Hoe kunnen de huidige problemen worden opgelost?

Hoe hebben bepaalde dingen überhaupt kunnen gebeuren? Er is momenteel veel gaande (onder andere de beveiligingskwestie) en om alles (weer) in goede banen te leiden zullen diverse problemen stuk voor stuk moeten worden aangepakt. Alles tegelijk gaat namelijk niet lukken; het moet echt stap voor stap. Lastig, maar zeker niet onmogelijk.

Wilders verwacht zelf dat er nog meer mensen in zijn omgeving niet te vertrouwen zijn. Hij zal zich nog meer gaan afzonderen en zal steeds meer moeite hebben met andere mensen in vertrouwen nemen; zich steeds vaker afvragen of zij liegen, een masker dragen of misbruik van hem willen maken. Tegelijkertijd wil hij zelf de controle houden en de regie zeker niet uit handen geven. Hoe dan ook, de situatie houdt hem behoorlijk in de greep.

Hoewel Geert Wilders door velen wordt gezien als een gevaar voor de samenleving, zal blijken dat hij ook verrassend veel voorstanders heeft die in hem niet alleen een goede premier zien, maar hem deze titel ook daadwerkelijk gunnen.

Zij verwachten dat Wilders zijn beloften zal waarmaken. Ze zullen hem dan ook openlijk hun respect betuigen, in de hoop dat Wilders naar hen zal willen luisteren en hen zal geven wat zij willen. Hij heeft hen nodig, zij hebben hem nodig. Op deze basis zal er op grote schaal voor Wilders gestemd worden.

Mark Rutte

En hoe staat Mark Rutte er momenteel voor? Rutte is zich aan het voorbereiden op een grote verandering. Hij is zich ervan bewust dat hij veel dingen anders zal moeten gaan doen dan de voorgaande jaren om opnieuw kans te maken op het minister-presidentschap. Nog meer initiatief tonen, meer lef, minder acceptatie, meer daadkracht.

Zelf verwacht Rutte dat hij voor het nieuwe verkiezingsprogramma van de VVD veel complimenten in ontvangst zal kunnen nemen en dat hij hierdoor ook weer meer zetels voor zijn partij zal kunnen winnen.

En dat is ook zo. Rutte zal weer flink wat stemmen voor de VVD kunnen binnen hengelen en het minister-presidentschap lonkt dan ook (weer). Rutte had enorm veel plezier in zijn werk de afgelopen acht jaar en is dan ook niet van plan dit zomaar uit handen te geven.

Sterker nog, hij zal zich harder gaan opstellen om ervoor te zorgen dat het volk hem meer zal gaan respecteren, vertrouwen en waarderen. Kennelijk heeft hij ingezien dat je als minister-president nu eenmaal niet met iedereen vriendjes kunt zijn, en dat je dit ook niet moet willen. Rutte zal vriend en vijand nog behoorlijk gaan verbazen met zijn vernieuwde aanpak en imago tijdens de debatten.

Toch zal het niet mogen baten. Rutte lijkt toch zijn kansen verspeeld te hebben met teveel draaikonterij in het verleden en zal hierom niet worden herkozen als premier. De verandering die ik voor hem zie in de kaarten, zal dan ook geen betrekking hebben op nieuwe taken als minister-president, maar op nieuwe werkzaamheden die hij meer buiten de schijnwerpers zal gaan uitvoeren. Desondanks zal Rutte ook op de achtergrond veel plezier blijven houden in zijn werk.

Conclusie

Op basis van deze tarotreading voorspel ik dat Geert Wilders de nieuwe minister-president van Nederland wordt.

Nathalie Kriek

Opgetekend op 25-02-2017

 

Uitslag

 

De winnaar verliest, de verliezer wint

Bron: Doorbraak BE

 

Terug naar > Voorspellingen.