Afslanken, over verzadiging. Tip van de week 35

afslanken verzadiging

Wanneer je zit te eten en je voelt dat je lichaam voldoende voeding heeft binnen gekregen, stop dan met eten, ook al is je bord nog niet leeg. Vaak  scheppen we teveel op en vinden we het ‘zonde om weg te gooien’ of we eten de restjes van de kinderen nog even op met dezelfde reden: ‘Zonde om weg te gooien’.

Natuurlijk is het zonde om eten weg te gooien. Probeer dan ook niet te veel te koken en houdt bij het bereiden van de maaltijd rekening met hoeveel ieder gezinslid normaliter eet.

Vaak maakt men een lapje vlees extra, omdat het nu eenmaal per twee stuks of meer verkocht wordt. Wat over is ‘komt wel op’, met als gevolg dat niemand het overgebleven stukje vlees nog lust en het dan toch maar, soms zelfs tegen heug en meug, wordt opgegeten om het maar niet weg te hoeven gooien.

Je kunt ook het extra of de twee extra lapjes invriezen, of een (groot) restant warm eten bewaren voor de volgende dag of in een pannetje aan de alleenstaande buurman geven.

Ook wanneer we uit eten gaan, gaan we ons dikwijls te buiten. Eigenlijk ‘zit je vol’ zoals ze dat zeggen, maar op je bord  ligt en op tafel staat nog een heleboel friet en vlees. Wees op zulke momenten sterk en denk: Genoeg is genoeg.

Ook al heb je er voor betaald, het is niet nodig om je helemaal vol te proppen en voor hetgeen je betaald hebt extra vetreserves op te slaan.

Luister naar je lichaam, en neem niet nog eens een grote coupe ijs ‘voor de gezelligheid’. Een kopje koffie (zonder suiker) of een glaasje verse muntthee drinken voor de gezelligheid is net zo leuk.

Deze week mag je jezelf ook wegen! Klik >HIER voor handige weeg -en meettips.

 

Bovenstaande tekst is eerder verschenen in het Balansboek. Het boek is inmiddels uitverkocht, maar mogelijk nog tweedehands te bestellen via onderstaande link.

Het Balansboek

 

Afslank blog >HOME