Blog over afvallen, Nathalie in Afslankland

Dit blog over afvallen heb ik in tegenstelling tot mijn andere blogs in de eerste plaats voor mezelf gemaakt.  De blogs over spiritualiteit, tarot, astrologie en de menselijke psyche schreef ik in de eerste plaats om mijn lezers zo goed mogelijk te informeren en geïnteresseerde bezoekers mijn visie op de dingen uit te leggen.

Het blog over afvallen, kortweg mijn ‘afslank-blog’ heb ik gelanceerd omdat ik zelf dringend hulp nodig had. Na achttien jaar dik zijn en gejo-jo vond ik het welletjes. Hoewel overal in de media tegenwoordig de nadruk gelegd wordt op body positivity en diverse BN-ers van de daken schreeuwen dat vrouwen gewoon goed zijn zoals ze zijn, ligt het toch wat genuanceerder.

Ik zou zelf ook niet wakker liggen van een vetrolletje of het welbekende ‘maatje meer’. Maar als je inmiddels twee kinnen hebt en drie magen en alleen nog maar enigszins toonbaar bent in een vormeloze tent wordt het toch wel een ander verhaal.

Wanneer je BMI aangeeft dat je obese bent kun je niet meer spreken van body positivity en ‘ik ben goed zoals ik ben’ maar moet je gewoon kiezen voor je gezondheid. Althans, zo sta ik er zelf in met het oog op mijn eigen uit de hand gelopen situatie.

Degenen die mij al langer volgen zullen meer dan eens een grinnik hebben moeten onderdrukken: een boek schrijven over afslanken en zelf gewoon weer 123 kilo wegen.

En geef ze eens ongelijk…

Zelf vond ik het allang niet meer om te lachen. Sterker nog, om te janken was het! Twee keer ben ik met mijn methode die ik in het Balansboek beschrijf echt goed afgevallen. Helaas ben ik beide keren ook weer teruggevallen. 

Goed, een blog over afvallen dus.

Hoewel ik dit blog in de eerste plaats voor mezelf bijhoud, om mezelf te motiveren en een stok achter de deur te hebben, hoop ik hiermee ook anderen te kunnen inspireren.

Dat is ook meteen de reden dat ik alle tips & tricks gratis online zet.

  1. Als stok achter de deur voor mezelf (iedereen kijkt mee, ik moet nu wel doorzetten, voor de derde keer publiekelijk falen zou pas echt gênant zijn!)
  2. Omdat ik iedereen deze leuke manier van afvallen en uiteraard een gezond BMI gun. Want dat dit haalbaar is met deze methode is al min of meer bewezen. 

Dat ik weer ben teruggevallen ligt dus niet aan de methode, maar aan mijn eigen (verslapte) mindset.

Gedachtekracht is sterker dan je denkt

Ik ben geen diëtist, dat moge duidelijk zijn. Toch denk ik na achttien jaar ervaringsdeskundige te zijn inmiddels wel te weten welke manieren van afvallen wel en niet (blijvend) werken. Daarbij heb ik ontzettend veel geleerd van de personal trainers met wie ik door de jaren heen heb mogen trainen, zowel op het gebied van sport als voeding.

Toen ik in 2010 een boek schreef over ADHD wilde ik de onderste steen boven krijgen. Ik heb me toen zonder vooropleiding in deze richting een jaar lang helemaal verdiept in de wereld van de psychologie en regelmatig samengewerkt met een apotheker in de psychiatrie. Het resultaat was een award voor het meest inspirerende boek in de categorie nationaal. Toch niet gek voor een niet-deskundige.

Tijdens het schrijven van het Balansboek en het ontwikkelen van dit afslankprogramma heb ik wederom gebruik gemaakt van de kennis die ik destijds over psychologie heb opgedaan. Afslanken begint namelijk in je hoofd.

Daarnaast heb ik me compleet ondergedompeld in de wereld van voeding en verantwoord en doeltreffend afslanken. Hopelijk weer met een beloning tot gevolg: dit keer in de vorm van een fit en gezond lichaam!

Ondanks ik dus ook nu weer een niet officieel deskundige ben, weet ik inmiddels dankzij de adviezen die ik van wel-deskundigen heb gehad wel degelijk waar ik het over heb.

In mijn afslank blog volg ik stap voor stap mijn eigen afslankprogramma en (officieel door voedings -en sportdeskundigen goedgekeurde) voedingsschema.

Ik ga de strijd niet aan met de overtollige kilo’s, maar met mezelf. Ik ben het namelijk zelf die al die kilo’s er al die jaren aan heeft gegeten. Ik ben dus ook degene die al die ellende er weer af kan krijgen.

Als er al iemand is die mij hierin zou kunnen dwarsbomen, ben ik dit – wederom – ook helemaal zelf.

Geloven dat het je gaat lukken is hierbij het halve werk. Gedachtekracht is sterker dan je denkt. Zolang je zegt dat het moeilijk is zal het ook moeilijk blijven.

 

Afslank blog >HOME

Psychologisch afslanken