Kinderhoroscoop, eenvoudig zelf te maken

kinderhoroscoop

Een kinderhoroscoop (tot 12 jaar) is eenvoudig zelf te maken. Behalve ontzettend leuk, is dit ook nog eens super handig. Niet alleen om op die manier meer inzicht te krijgen in diens aangeboren persoonlijkheid, maar zeker ook als ondersteuning bij de opvoeding.

Deze horoscoop laat namelijk in één oogopslag zien waar uw kind behoefte aan heeft en wat bepaalde aandachtspuntjes zijn met betrekking tot het karaktertje.

Een kinderhoroscoop is ook zeer geschikt om te geven als origineel kraamcadeau. De kersverse ouders kunnen hiermee hun kindje op een speelse manier alvast een beetje beter leren kennen.

Voor het maken van een kinderhoroscoop is niet al te veel kennis van de astrologie nodig. Als u weet hoe u de geboortegegevens moet invoeren in een astrologie programma, zal het maken van een baby of kinderhoroscoop verder geen problemen opleveren.

Het enige wat u nodig heeft om de planeten op de juiste manier te interpreteren is het boek:
De horoscoop van mijn kind waar alles duidelijk en overzichtelijk staat beschreven en zelfs voor de leek goed te begrijpen is.

Wilt u liever zelf helemaal geen berekening maken, kunt u de ontwikkeling van uw kind (t/m het vijfde levensjaar) in een wat meer algemene vorm volgen in het handige en overzichtelijke boekje:
Kinderen en astrologie

Kinderhoroscoop maken: stap voor stap werkwijze

  1. U voert zoals gewoonlijk de geboortedag, tijd en plaats in in het horoscoopprogramma (bijvoorbeeld de gratis software van Planet Dance of Aqarius 2 Go). Dit is dankzij de huidige techniek slechts een paar seconden werk; het volledig uittekenen van de horoscooptekening is gelukkig niet meer nodig!
  2. Met de horoscooptekening (de radix) heeft u direct de blauwdruk van het kind in handen. Het screenshot van het heelal op het moment dat het kindje geboren werd. Nu is het alleen nog een kwestie van het interpreteren van de planeten.
  3. Pak het boek ‘De horoscoop van mijn kind’ erbij, zoek de planeten op, bekijk in welke huizen deze staan en noteer in uw eigen woorden de benodigde informatie in het Word bestand waarin u de horoscoop wilt uitwerken.
  4. Indien gewenst kunt u er nog één of meerdere foto’s aan toevoegen, een frontpage maken met het geboortekaartje erbij en het geheel als mooi boekje laten binden.

De planeten

Als leidraad bij uw interpretatie kunt u onderstaande richtlijnen gebruiken.

De Zon: Wat is de basis van het karakter? Welke eigenschappen zijn aanwezig en kunnen optimaal ontwikkeld worden.
De ascendant: Hoe maakt het kind contact met de buitenwereld, hoe komt het over en hoe reageert het op anderen.
De Maan: Wat zijn de belangrijkste behoeften van het kind en wat heeft het nodig om zich veilig te voelen.
Mercurius: Hoe leert het kind en op welke manier communiceert het.
Venus: Waar gaan de voorkeuren van het kind naar uit, wat vindt het kind mooi, leuk of fijn.
Mars: Hoe daadkrachtig is het kind en hoe weerbaar is het.

Planeet aspecten van de horoscoop: Wat zijn de talenten van het kind en waar bevinden zich de valkuilen.

Naast het maken van de kinderhoroscoop is het ook ontzettend leuk om de relatie tussen ouder en kind in kaart te brengen. Hierover leest u meer in het blog synastrie.

Vindt u het toch nog lastig, is het nog steeds mogelijk om een persoonlijk horoscoopboek bij mij te bestellen.

Astrologie blog >HOME