Wat is astrologie?

wat is astrologie

Wat is astrologie, hoe is het ontstaan en waar komt het vandaan? Zoveel mensen die echt iets hebben met astrologie, maar ook zoveel mensen die het klinkklare onzin vinden. Hoe zit het nu eigenlijk echt met de sterren en planeten en hoe kun je astrologie op jezelf toepassen, zelfs als je er niet in gelooft? En… wat kunt u verwachten als u door mij uw horoscoop laat maken?

Om u uit te leggen wat u van een astrologisch consult of horoscoop van mij kunt verwachten is het nodig om eerst een klein stukje astro-historie met u te delen.

Heel, heel vroeger geloofden de mensen dat elke planeet bij een godheid hoorde, elk met hun eigen kracht. Het betroffen hier de zon, de maan, Mercurius, Venus, Mars, Jupiter en Saturnus, de planeten die men met het blote oog kon waarnemen.

Met de komst van steeds modernere telescopen werden er mettertijd veel meer planeten ontdekt, maar de zeven basisplaneten waren toch de zeven bovengenoemde ‘lichten’ die volgens onze voorouders als boodschappers door de bijbehorende goden werden ingezet.

Zon: de zonnegod

Maan: de heerser van de nacht

Mercurius: boodschapper van de goden

Venus: godin van de liefde

Mars: god van de oorlog

Jupiter: koning van alle goden

Saturnus: god van wereld en tijd

Later kwamen daar nog bij:

Uranus: god van de lucht

Neptunus: god van de zee

Pluto: god van de onderwereld

De geschiedenis van de astrologie

Hoe ver astrologie teruggaat is niet met zekerheid te zeggen maar één van de eerste vondsten van astrologie betreft een maankalender van ongeveer 35.000 jaar geleden. Het betreft een stuk bot met daarop de fasen van de maan getekend.

20.000 jaar later, zo’n 23000 jaar voor Christus werd de eerste fase van Stonehenge gebouwd. Volgens een wetenschapper vertoont de plaatsing van het mysterieuze bouwwerk overeenkomsten met de stand van de zon en de maan en zouden de stenen op die manier de seizoenen hebben voorspeld.

Hoewel de technieken van toen het niet halen bij die van nu, is het wel duidelijk dat men al heel lang bezig is met het (proberen) voorspellen van de toekomst middels het heelal.

Ondanks de primitieve middelen die men destijds tot hun beschikking had, is het wel héél opvallend dat er in oude Egyptische tempels getekende hemelkaarten gevonden zijn waarop verschijnselen uit de kosmos staan afgebeeld die alleen met de meest geavanceerde telescopen van deze tijd te zien zijn!

Medische en voorspellende astrologie

In de middeleeuwen begon men de astrologie te betrekken op de medische wereld. Diagnoses werden gesteld op basis van een persoonlijk getrokken horoscoop en geneeskrachtige kruiden op basis van maanfasen gekweekt, voorgeschreven en toegediend.

In die tijd werd ook het voorspellen middels astrologie verfijnd. Nostradamus is wel één van de meest bekende astrologen die hiermee geschiedenis heeft geschreven.

Waar men vroeger vooral geloofde in goden, mystiek en magie, hecht men vandaag de dag meer waarde aan psychologie en spiritualiteit in een wat meer aardsere vorm. En ja, ook hier is astrologie mee gemoeid. Althans, voor mij.

De manier waarop ik astrologie gebruik om mijn cliënten te adviseren kan het best omschreven worden als psychologische astrologie in combinatie met een vleugje synchroniciteit.

Astrologie en synchroniciteit

Ik zal zeker niet beweren dat de planeten daadwerkelijk invloed op ons hebben, maar als je je verdiept in de geschiedenis én in de astrologie is het wel opvallend te noemen dat telkens wanneer de planeten op een bepaalde manier aan de hemel stonden, er gelijkwaardige gebeurtenissen plaatsvonden in de wereld of de maatschappij.

Of andersom, dat er opvallende gebeurtenissen plaatsvonden op aarde en er na astrologisch onderzoek bleek dat planeten met een bepaalde invloed exact op dat moment een aspect met elkaar maakten dat de gebeurtenissen op aarde in die tijd bevestigden.

Toch geloof ik ook in toeval . 

Maar ik geloof ook dat er meer is tussen hemel en aarde en dat we lang niet alles weten!

Op die manier ga ik dus ook met astrologie om. Ik combineer tijdens mijn astrologische consulten het mystieke met het mentale.

Ik duid de horoscoop op basis van oude wijsheid en betrek deze op moderne wijze op de psyche van mijn cliënt en diens eigen vrije wil.

Op deze manier zal mijn cliënt héél veel, zo niet alles,  in zichzelf herkennen wat in de horoscoop staat beschreven en hierdoor tot nadenken worden aangezet over kwesties die op dat moment belangrijk voor hem of haar zijn.

In de horoscoop staat nooit iets vast maar geeft de informatie wel degelijk sturing en handvatten om beter met bepaalde situaties te kunnen omgaan en…. om het geluk een handje te helpen.

Het feit dat elke astroloog de horoscopen op een andere manier interpreteert maakt dat er geen sprake kan zijn van wetenschap. Er komt naast de astrologische theorie namelijk ook heel veel intuïtie, mensenkennis en creatief denkvermogen aan te pas.

Ik zie astrologie dan ook zeker niet als wetenschap, maar vooral als een kunstvorm en een ambacht.

Het feit dat mijn cliënten altijd weer enorm blij zijn met hun horoscoop en er ook daadwerkelijk iets mee kunnen voor zichzelf betekent ontzettend veel voor mij en is me veel meer waard dan de ‘goedkeuring’ van welke wetenschapper dan ook.

Ik bedank dan ook alle wijze astrologen uit de oudheid uit het diepst van mijn hart, voor het feit dat ik nu, eeuwen later, nog steeds kan profiteren van hun opzienbarende ontdekkingen en gebruik mag maken van hun waardevolle methoden.

De verschillende horoscopen waar u uit kunt kiezen vindt u op de homepagina van de VIP Astro website.

VIP Astro?

Ja. VIP Astro.

Omdat iedereen op zijn of haar eigen manier speciaal is en dus a Very Important Person. Iedereen is belangrijk genoeg om zichzelf beter te leren kennen en een kijkje in de toekomst te nemen om zich te kunnen voorbereiden op wat komen gaat.

 

VIP Astro >HOME.

I know very well that many scientists consider dowsing as they do astrology, as a type of ancient superstition. According to my conviction this is, unjustified. The dowsing rod is a simple instrument which shows the uncanny reaction of the human nervous system to certain factors which are unknown to us at this time. - Albert Einstein