De kus van Robert Jensen

Terwijl de cameraploeg bezig is de apparatuur op te ruimen, zit ik met de presentatrice van het programma nog even na te kletsen. We hebben net op locatie een uitzending opgenomen over  het thema ‘slaap’ waarin ik wat leuke en gekke kijkersvragen heb beantwoord. Het ene moment gaat het nog over dromen, het andere moment neem ik haar in vertrouwen over Robert Jensen…

Ze heeft me zojuist achter de schermen haar meest vreemde droom toevertrouwd die ik onder vier ogen voor haar heb verklaard.

‘Wat is jouw gekste droom ooit?’ vraagt ze me plotseling recht op de vrouw af.

Even twijfel ik. Ergens in de jaren 2000 heb ik wel eens iets raars gedroomd dat me altijd is bijgebleven.  Zal ik het zeggen?

Waarom ook niet, zij heeft zich zojuist ook behoorlijk bloot gegeven. Daarbij, onze dromen worden gecreëerd in ons onderbewustzijn; hier hebben we zelf weinig tegenin te brengen. Althans, niet bewust…

Robert Jensen

Robert Jensen ‘Zoenen met Robert Jensen….

Haar mooie pretoogjes glimmen ondeugend.

‘Vind je ‘m leuk?’

Lachend haal ik mijn schouders op.

‘Bel hem op!’

‘Nee zeg….’

Dit keer is zij het die lachend haar schouders ophaalt.

‘Waarom niet?’

Ik leg haar uit dat dromen over intiem zoenen met iemand niet direct iets seksueels hoeft te betekenen. Meestal symboliseert uitgebreid kussen juist dat je graag met iemand zou willen praten. Geen oppervlakkig koetjes en kalfjes gesprek, maar meer een diepgaande conversatie over persoonlijke zaken. En eerlijk gezegd, een goed gesprek voeren, dat zou ik inderdaad wel eens willen met hem.

Juist omdat hij vrij macho overkomt maar daarentegen wel degelijk een spirituele kant heeft, koester ik al jaren de wens om eens een tarot reading met hem te doen.

Het lijkt me een geweldige uitdaging om middels de kaarten informatie uit zijn onderbewustzijn op te diepen waarvan hij zelf misschien niet eens (meer) wist dat het er zat of hem antwoorden te kunnen bieden op vragen waar hij zelf wellicht mee rondloopt. Om te achterhalen waar bepaalde gedachten, gevoelens of angsten vandaan komen en wat zijn diepste wensen zijn en of er toch ergens een blanke pit in die ruwe bolster verstopt zit.

Waar de meeste journalisten of talkshow hosts wel een ‘wensgast’ hebben, iemand die zij ooit nog eens héél graag zouden interviewen, heb ik dit als tarotist ook. Zelf had Robert Jensen dit met Charlie Sheen. Je zou dus kunnen zeggen dat Robert mijn Charlie Sheen is. Kinda.

Droomman

Nathalie KriekTerwijl ik met de presentatrice in gesprek ben, dwalen mijn gedachten af naar de bewuste droom.

Ik ben met mijn vriendin Monique op vakantie. Het is eind jaren 80, we zijn een jaar of zestien, zeventien. ’s Middags zijn we aangekomen op de camping en hoe gaat dat met jonge meiden; je loopt een rondje over het terrein om te kijken of er iets interessants rondloopt. We hebben direct oogcontact met drie knappe lange blonde jongens van onze leeftijd; Robert. En twee vrienden. Of broers, geen idee, doet er niet toe. Ik heb alleen maar oog voor hem…

Zijn vrienden zijn brutaal, hij niet. Ze roepen ons en noemen me ‘Kiss’ omdat ik zwart lang krullend haar heb en rode lippenstift draag. Omdat ze denken dat ik Spaans ben wordt het ‘Kiss-os’.

’s Avonds in de disco heb ik sjans van een jongen. Hij loopt als een hondje achter me aan en wil koste wat het kost met me dansen. ‘Dictator’ van Centerfold dreunt uit de speakers. Omdat het één van mijn favoriete nummers is, loop ik achter hem aan naar de dansvloer, maar als ik daarna niet meer van hem af kom heb ik spijt dat ik ‘ja’ heb gezegd.

W0854-Hellfest2013 Kiss 69933Ondertussen is Robert binnengekomen. De twee andere jongens zijn er ook weer bij. Terwijl onze blikken elkaar kruisen, hangt de onbekende jongen als een klit aan me. Robert kijkt weg.

‘Shit’, zeg ik tegen Monique. ‘Ik moet van hem af’. Ik vind de jongen niet leuk maar durf hem niet weg te sturen, hij is nogal agressief en opdringerig en ik heb geen zin in gedoe.

Goden

Monique heeft een idee en stapt stoutmoedig op de drie jongens af. ‘Kunnen jullie mijn vriendin helpen? Die jongen vindt haar leuk en ze wil er vanaf.’ Van een afstand zie ik Monique driftig kletsen en naar mij wijzen. Het maakt me nerveus. Wat gaan we allemaal doen?!

Prompt staan de drie lange blonde jongens om ons heen. ‘Wegwezen Pipo, dat is zijn vriendin’, zegt één van de jongens, wijzend op Robert.

De jongen druipt af en dan staan Monique en ik zomaar aan de bar met drie blonde zongebruinde jonge goden om ons heen. We drinken wat en kletsen een beetje, tot Monique met één van de andere jongens naar buiten vertrekt. Robert kijkt me aan. ‘Zullen we ook even een rondje lopen?’

Vlinders.

Eenmaal buiten lopen we niet hand in hand, want te verlegen, maar wanneer we eenmaal bij het surfmeer zijn aangekomen en we zwijgend naast elkaar op het bankje zitten, raken onze handen elkaar toch (per ongeluk-expres) aan. Terwijl het maanlicht weerspiegelt in de kleine kabbelende golfjes, kijken we elkaar in de ogen en kussen we.

Op dat moment word ik wakker. Als droomduider probeer ik natuurlijk direct te achterhalen waarom ik dit zojuist gedroomd heb en wat dit betekent op het psychologische vlak. Robert Jensen?! Hoe vreemd ook; de maan (het onbereikbare, de intuïtie), het meer (de innerlijke wereld, het gevoel, het onderbewustzijn), het kabbelende water (gevoelens, de overgang tussen het bewuste en het spirituele), de muziek (sensitiviteit), het kussen (informatie uitwisselen)… alle symboliek past als een puzzel in elkaar.

Ik kan me eerlijk gezegd wel vinden in de uitleg die ik mezelf geef. Maar wat schetst mijn verbazing wanneer ik enkele dagen na deze droom tijdens het zappen plotseling onderstaand fragment voorbij zie komen op TV waarin hij vertelt over zijn eerste kus met Nathalie. (tijd: 19:20)…

Bestaat toeval dan toch?

 

Persoonlijke blog >HOME