Vermomd als heer

Dag Nathalie, je spreekt met de assistente van (…) Zou jij voor ons een bedrijfshoroscoop kunnen maken?

Uit het niets word ik zomaar opgebeld door de assistente van een zeer bekend en vermogend ondernemer. Om privacy redenen laat ik zijn naam hier achterwege maar het moge duidelijk zijn dat ik zeer aangenaam verrast ben.

Inmiddels zijn we enkele jaren verder, hebben we regelmatig contact en maak ik elk jaar trouw zijn bedrijfs (jaar)horoscoop maar op dat moment moest ik toch wel even slikken aan de telefoon.

Overigens is het niet ongebruikelijk dat zakenlieden een bedrijfshoroscoop aanvragen. Ook grote bedrijven als KLM, KPN, sommige banken en zelfs het ministerie van Defensie raadplegen wel eens een astroloog.

Miljarden

Persoonlijk word ik regelmatig benaderd door ZZP’ers in diverse bedrijfstakken maar ook door bijvoorbeeld psychologen, artsen en juristen. De bedragen waarover men mijn advies vraagt variëren van duizenden euro’s tot enkele tonnen en in sommige gevallen van miljoenen tot zelfs miljarden.

Een enorme verantwoordelijkheid waarbij ik de cliënt in kwestie ook altijd wijs op het feit dat ik niet alwetend ben en zij de astrologische adviezen die ik hen geef op eigen risico al dan niet opvolgen.

Zo ook bij deze gefortuneerde zakenman. Desondanks wil hij graag een bedrijfshoroscoop van mijn hand, die ik met veel zorg, precisie en uiteraard ook met veel plezier heb geleverd.

Enkele weken nadat meneer X de horoscoop heeft ontvangen krijg ik een e-mail van zijn assistente met de vraag of ik bij hem langs wil komen op kantoor om de horoscoop persoonlijk toe te lichten.

Natuurlijk!

Op de dag van de afspraak sta ik ietwat nerveus voor mijn kledingkast. Wat trek ik aan? Hoe doe ik mijn haar? Draag ik sieraden of juist niet?

Ik kies voor een zakelijke look met opgestoken kapsel, een basic zwart truitje en dito jasje, een stoffen pantalon en zwarte halve laarsjes. Keurig, al zeg ik het zelf. Sieraden laat ik achterwege, mijn tattoos zijn eigenlijk wel decoratief genoeg.

Even vraag ik me af wat meneer X van mijn tattoos zal vinden maar ik besluit die gedachte snel weer los te laten. Het gaat hem vooral om de horoscoop van zijn bedrijf toch?

Tarotkaarten

In mijn koffertje heb ik behalve een kopie van de bedrijfshoroscoop en nog wat astrologische informatie ook een pakje tarotkaarten meegenomen. Je weet maar nooit.

Wanneer ik de entreehal van het enorme gebouw binnenkom en me bij de balie meld, verzoekt de receptioniste me vriendelijk even plaats te nemen in de luxe wachtruimte.

Niet lang daarna word ik door een andere dame opgehaald en naar het kantoor gebracht waar meneer X me enthousiast ontvangt. Zodra ik binnenkom staat hij hartelijk op en geeft me een hand.

Wanneer ik tegenover hem zit en er even een ongemakkelijke stilte valt zegt hij lachend:

‘Zo. Daar zit hij dan. Vermomd als heer. ‘

Kennelijk merkt hij dat ik wat gespannen ben.
Spontaan trekt hij zijn colbert uit en hangt het over zijn stoel. Het bovenste knoopje van zijn overhemd knoopt hij los. Ik mag hem ook gewoon bij zijn voornaam noemen.

‘Laten we er gewoon een gezellige middag van maken. Koffie? Thee?’

Wat een ontzettend sympathieke vent!

Nadat we bijna twee uur lang zijn horoscoop hebben doorgenomen en hij me honderduit heeft gevraagd over mijn andere werkzaamheden, vraagt hij geïnteresseerd wat ik nog meer in mijn koffertje heb.

Wanneer ik hem het pakje tarotkaarten laat zien beginnen zijn ogen te glimmen.

‘Wat spannend! Kunnen we dat ook doen? Kun je met die kaarten ook de vragen beantwoorden die ik naar aanleiding van de horoscoop heb?’

‘Zeker.’

Mieters!

Wanneer de kaarten hem mooie aanvullende boodschappen en adviezen hebben gegeven en ik uiteindelijk afscheid van hem neem, is het meeste personeel al naar huis vertrokken. Deze middag is werkelijk omgevlogen.

Net als toen ik binnenkwam staat hij op maar in plaats van me een hand te geven pakt hij met beide handen mijn handen vast en bedankt me voor deze bijzondere ervaring. Over mijn tattoos waar ik me in eerste instantie wat zorgen over maakte rept hij met geen woord. Dat hij zich er geenszins aan gestoord heeft blijkt wel uit het compliment dat hij me geeft.

‘Het was fantastisch. Hopelijk tot snel ziens. Ik vind je mieters!’

Wanneer ik hem laat weten dat het genoegen geheel wederzijds is vraagt hij me plotseling wat ik het weekend over twee weken doe.

‘Mijn zoon is dan jarig. Hij is ook nogal spiritueel ingesteld. Zou je op het feest willen komen met je kaarten? We vieren het in de tuin. ‘

 

Wordt vervolgd …

Spiriblogger >HOME