Zweethut ceremonie, thuiskomen bij jezelf.

zweethut ceremonie

Als je op zoek gaat naar meer informatie over de zweethut ceremonie kom je op internet niet zelden de vergelijking tegen met een sauna. ‘Een zweethut is een sauna in de natuur’, is de kort en bondige uitleg die ik meerdere malen voorbij zien komen.

Sorry, maar in mijn optiek is dit hetzelfde als een ritje in de draaimolen vergelijken met een vrije val in de achtbaan. Behalve dat het allebei pretpark attracties zijn heeft het één totaal niets met het ander te maken.

Begrijpt u mij niet verkeerd, ik ben dol op wellness maar laten we het woord ‘sauna’ als vergelijking met de zweethut ceremonie snel weer vergeten.

Hoewel men zich vaak ‘als herboren’ voelt na een dagje spa is dit exact wat er écht gebeurt na een zweethut ceremonie. U wordt haast letterlijk opnieuw geboren.

Een geboorte is alles behalve relaxt en zelfs niet een béétje vergelijkbaar met wat er in een Finse, Turkse of infraroodsauna gebeurt. Een echte geboorte staat voor een compleet nieuw begin, precies wat u kunt verwachten nadat u een zweethutsessie hebt ondergaan.

Uiteraard kan de ene persoon de hitte beter verdragen dan de ander en zal iedereen de sessie op zijn of haar eigen manier ervaren. Hoe meer innerlijke obstakels, hoe meer moeite met overgave, hoe pittiger de hitte-beleving kan zijn. 

Wat is een zweethut ceremonie?

Een zweethut ceremonie is van origine een reinigingsritueel uit de Native Amerikaanse cultuur. Hoewel dit ritueel naar alle waarschijnlijkheid ontwikkeld is door de Lakota Indianen is het inmiddels een veelgebruikt en zeer geliefd gebruik in diverse culturen die er allemaal hun eigen invulling aan hebben gegeven.

Het doel is echter in alle culturen hetzelfde; het is en blijft een zuiveringsceremonie voor lichaam en geest om fysiek, emotioneel én spiritueel alle onnodige ballast af te schudden, terug te gaan naar de kern en te ontdekken wie u zelf bent, wat u echt wilt en ook wat u echt niet (meer) wilt.

De zweethut (inipi) is een koepel die gemaakt is van gebogen wilgentakken waar vervolgens kleden en dekens overheen gelegd worden zodat het in de hut aardedonker wordt.

Het enige wat zich binnenin de hut bevindt is een kuil waarin kokendhete, gloeiende stenen worden gelegd die vervolgens door een professionele gieter worden overgoten met water zodat er stoom ontstaat.

De pikdonkere hut staat symbool voor de vruchtbare moederschoot, de baarmoeder van Moeder Aarde. De gloeiendhete stenen kunt u interpreteren als het mannelijke ‘zaad’, gesymboliseerd door het mannelijke element vuur.

U bent als het ware de foetus die zich in de baarmoeder bevindt en na de zweethut ceremonie (opnieuw) geboren zal worden.

Wat doet een zweethut ritueel met je?

Niets moet en bijna alles mag tijdens de zweethut ceremonie. Het gaat erom dat u zich zo comfortabel voelt zodat u het aandurft om uzelf op sommige momenten ook oncomfortabel te voelen. Oftewel: om uit uw comfortzone te stappen.

Het is namelijk goed mogelijk dat u zich door de jaren heen dusdanig aan alles en iedereen heeft aangepast, dat u vanzelf bent gaan geloven dat u hier comfortabel mee bent.

Wanneer u zich binnenin de zweethut bevindt en u vanwege de duisternis niets anders kunt dan uw blik naar binnen richten, zal duidelijk worden wie u stukje bij beetje door allerlei omstandigheden bent geworden en wie u diep van binnen eigenlijk écht bent.

Voor sommige mensen kan dit zo confronterend zijn dat ze moeten huilen, willen schreeuwen of juist beginnen te lachen wanneer ze van bepaalde onverwerkte ervaringen, opgelegde gedachtenpatronen of verplichtingen worden bevrijd. 

Ondertussen zweet het lichaam alle afvalstoffen eruit waardoor de reiniging zich zowel geestelijk als lichamelijk voltrekt en u uiteindelijk door de smalle opening van de hut weer naar buiten komt en figuurlijk (opnieuw) wordt geboren wat voor sommigen door het reinigingsproces en alle opgedane indrukken in de zweethut haast letterlijk een ‘zware bevalling’ is.

Omdat in de hut elk besef van tijd verdwijnt en niemand precies weet hoe warm het binnen is, willen sommige mensen tijdens de ceremonie de zweethut verlaten.

Vooral wanneer iemand veel moeite heeft om zich over te geven aan het ‘nu’ en naast de confrontatie met zichzelf onbewust voortdurend bezig is met tijd en temperatuur, kan dit innerlijke onrust of zelfs weerstand aanwakkeren.

Uiteraard staat het u te allen tijde vrij om te gaan.

Wel is het belangrijk dat u zich realiseert dat het niet de hut is die u op dat moment een onprettig gevoel bezorgt, maar hetgeen waarmee u van binnen geconfronteerd wordt dat u vervolgens op de hut projecteert.

Gelukkig is er altijd een ervaren gieter aanwezig met wie u uw gevoelens en emoties kunt bespreken. Is er echt een fysieke reden dat u de hitte niet meer kunt verdragen, luistert u dan altijd naar uw lichaam en doe wat u nodig acht.

Kortingscode zweethut ritueel

Bent u klaar om in de (z)weethut te leren luisteren naar uw innerlijke stem, te leren leven naar uw innerlijk weten en op zoek te gaan naar uw ware ‘ik’? Dan kan ik u de zweethut ceremonies van Eagle Lodges van harte aanbevelen. Zij beschikken over een fantastische locatie in het grootste loofbos van Nederland en geven hun sessies vanuit het geloof  in de natuur (Animisme) en het gegeven dat alles een ziel heeft (inclusief de bomen, de struiken, de dieren) en iedereen met elkaar verbonden is.

Tijdens hun sessies doen alle krachten mee; de zon, de wind, de maan, de sterren, inclusief de complete flora en fauna.

Respect voor de natuur en het besef dat we onderdeel zijn van een groter geheel, vervult niet alleen een belangrijke rol, het brengt ook een fantastisch gevoel van verbondenheid teweeg.

Heeft u interesse in een (gemengde/vrouwen/mannen/privé) zweethut ceremonie, dan mag ik u bij deze een korting van 10% aanbieden.

Om het ticket voor uw sessie te boeken en de korting in te wisselen klikt u >HIER en vervolgens gebruikt u kortingscode: NATHALIE

Wilt u meer weten over de speciale vrouwen, mannen -en privé zweethut sessies, leest u dan nog even verder.

zweethut ceremonie

Zweethut ceremonie voor vrouwen

Eagle Lodges beschikt naast gemengde zweethutten ook over speciale maanhutten die alleen toegankelijk zijn voor vrouwen, de zogeheten ‘Moonlodges’

Tweemaal per maand, tijdens de volle én de nieuwe maan worden er ceremonies georganiseerd die alleen toegankelijk zijn voor dames.

Hierbij maakt u als vrouw deel uit van een haast magische cirkel waarbij jullie van elkaar kunnen leren én elkaar kunnen inspireren.

De bedoeling is dat u al pratend, biddend en zingend met elkaar op zoek gaat naar uw innerlijke godin en u verbonden voelt met de vrouwelijke energie en de helende kracht die daarbij vrijkomt.

Tijdens de vrouwen ceremonie in de Moonlodge leert u zonder gêne van uw lichaam houden en (her)ontdekt u uw eigen sensualiteit.

Kortingscode Moonlodge

Heeft u interesse in de vrouwen ceremonie, dan mag ik u bij deze een korting van 10% aanbieden.

Om het ticket voor uw sessie te boeken en de korting in te wisselen klikt u >HIER en vervolgens gebruikt u kortingscode: NATHALIE

Zweethut ceremonie voor mannen

Wilt u graag een zweethut sessie met alleen mannen ondergaan, is de ceremonie ‘Menfire’ een absolute aanrader. Tijdens dit ritueel bent u samen met alleen heren waardoor er een andere energie vrijkomt dan wanneer u in een gemengde hut of alleen met vrouwen in de hut verblijft.

Waar vrouwen vooral graag hun emoties bespreken is het voor mannen vaak belangrijker zich volledig te kunnen ontspannen en te bevrijden. Heerlijk helemaal jezelf zijn zonder aan allerlei verplichtingen of verwachtingen te hoeven voldoen.

Het samenzijn in de hut en vooral ook het samen zingen maakt doorgaans een diepe indruk.

En nee, natuurlijk hoeft u geen nachtegaal te zijn, de zang bestaat vooral uit het voortbrengen van klanken waardoor er ter plekke nieuwe liederen ontstaan die fungeren als gebed.

Het gevoel van verbinding en vooral het ’thuiskomen’ wanneer u in het donker naar de gloeiende stenen staart wordt door meerdere deelnemers omschreven als prachtig, indrukwekkend en overweldigend.

De hitte is zo intens dat het lijkt alsof u letterlijk door de eagle bij de lurven wordt gegrepen. Als u dit kunt doorstaan, kunt u daarna ook buiten de hut alles aan.

Hoe de sessie ook verloopt, u komt altijd anders uit de hut dan dat u erin ging. Sterker, wijzer en een zeer bijzondere ervaring rijker.

Kortingscode Menfire

Heeft u interesse in de mannen ceremonie, dan mag ik u bij deze een korting van 10% aanbieden.

Om het ticket voor uw sessie te boeken en de korting in te wisselen klikt u >HIER en vervolgens gebruikt u kortingscode: NATHALIE

Privé zweethut sessie

Tijdens een zweethut ceremonie met meerdere mensen is het juist belangrijk dat u de verbinding met anderen zoekt en deze ook daadwerkelijk durft aan te gaan. Op deze manier ontstaat er een waar ‘wij-gevoel’ en groeit het besef dat we allemaal onderdeel zijn van een groter geheel.

Hierbij is het belangrijk dat u zich wilt en kunt overgeven aan wat er op dat moment gebeurt. Het uzef afsluiten en terugtrekken in uw eigen bubbel kan hierbij een obstakel vormen voor zowel uzelf als de groep.

Wilt u graag de transformerende kracht van de zweethut ervaren maar bent u nog niet zover dat u zich in het bijzijn van anderen durft over te geven of heeft u persoonlijke issues op te lossen, dan is de privé zweethutsessie een fantastisch alternatief.

Met de gieter kunt u uw persoonlijke wensen en doelen bespreken, zodat hij of zij de ceremonie helemaal op uw behoeften kan aanpassen.

Voor u de hut betreedt is het aan te raden om uzelf een bepaald doel te stellen. Met welke intentie gaat u de confrontatie aan met uzelf? Wilt u iets loslaten, staat u voor een belangrijke keuze, dient u iets te verwerken uit het verleden?

U zult in dat geval de zweethutsessie haast als medicinaal ervaren. Let wel; de ceremonie is puur natuur. Er worden GEEN hallucinerende middelen gebruikt en ook alcohol in de hut is niet toegestaan. Sterker nog, het gebruik van alcohol voor en na de ceremonie wordt ten zeerste afgeraden.

Privé met meerdere mensen? Dat kan natuurlijk ook. Samen met uw partner, ouder, broer, zus, vriend(in) of met een select groepje is een zweethut ceremonie ook een geweldige ervaring.

Wat jullie relatie ook is, in de hut  komen alle aandachtspunten geheid tevoorschijn. Emoties, gesprekken en inzichten komen los en brengen jullie nog dichter tot elkaar.

Echter in sommige gevallen zal blijken dat jullie beter je eigen weg kunnen gaan maar ook dan zal dit wegens het duidelijk verkregen inzicht in de hut op een positieve manier verlopen.

Kortingscode privé zweethut ceremonie

Heeft u interesse in de privé zweethut ceremonie, dan mag ik u bij deze een korting van 10% aanbieden.

Om het ticket voor uw sessie te boeken en de korting in te wisselen klikt u >HIER en vervolgens gebruikt u kortingscode: NATHALIE

 

Ik wens u veel inzicht, wijsheid en een prachtig thuiskomen toe.

 

Spritueel blog >HOME.