Waarzegster te huur voor feesten en partijen

waarzegster huren voor feesten

Waarzegster te huur voor feesten en partijen. Het is nou niet direct een zin die ik van plan was op mijn website te zetten. Toch word ik steeds vaker gevraagd voor grootschaliger feesten, partijen, festivals en evenementen. En tot mijn eigen stomme verbazing zeg ik ook steeds vaker ‘ja’ tegen dit soort uitnodigingen.

Nadat ik in 2018 had meegewerkt aan het &C Trendboek door hiervoor de jaarhoroscoop te schrijven en Chantal Janzen van een waarzegsessie te voorzien, werd ik enkele weken later- samen met iedereen die voor en achter de schermen aan deze uitgave had meegewerkt – uitgenodigd voor een heerlijke lunch.

Omdat het een publicatie betrof die vooruitblikte op het komende jaar leek het de organisatie een leuk idee als ik mijn tarot kaarten mee zou nemen om voor de aanwezigen uit de losse pols wat voorspellingen te doen.

Als mij dit zelf ook leuk zou lijken zou er in de hoek van de eetzaal een tafel worden ingericht waar ik na de lunch in alle rust mijn tarotreadings zou kunnen doen.

Ehm….

Eerlijk gezegd vond ik dat wel een beetje spannend.

Anderen entertainen met mijn kaarten; geen enkel probleem. Maar readings doen voor mensen waarvan ik totaal niet wist of ze wel of niet open zouden staan voor de tarot vond ik toch wel even een dingetje.

Ik had wel al ervaring met festivals, evenementen en andere grootschalige feesten als bijvoorbeeld de Elf Fantasy Fair, het Paranormaal Alternatief event en de Paravisie beurs (destijds in samenwerking met RTL en Het Zesde Zintuig), maar als je daar zit wéét je dat de mensen die daar komen het leuk vinden wat je doet.

Vandaag wist ik dit dus niet.

Desondanks stemde ik toe. Ik had het tijdens de fotoshoot en de opnames van het waarzegfilmpje met Chantal waanzinnig leuk gehad en wilde hen niet teleurstellen.

Zo gezegd, zo gedaan.

Elf Fantasy Fair Blunder

Ik was die dag lekker op tijd en de eerste bezoeker. In mijn eentje nam ik plaats aan een tafeltje in de buurt van de bar om op mijn gemak de mensen te kunnen observeren die zouden binnenkomen en zo rustig te bekijken welk groepje mij het meeste aansprak om me straks voor het eten bij aan te sluiten.

Bij de dame die me kwam vragen of ik iets wilde drinken bestelde ik een spa rood.

De overige gasten druppelden binnen en stonden binnen de kortste keren overal gezellig met elkaar te praten. Ik denk dat ze niet wisten dat ik ook één van de genodigden was. Niemand zei iets tegen me en aangezien ik van nature nogal introvert ben voelde ik mezelf ook niet geroepen om me direct in een gesprek te mengen.

Omdat het best lang duurde voor we werden toegelaten tot de eetzaal en ik me na een half uurtje toch wat ongemakkelijk begon te voelen zo in mijn eentje aan die tafel besloot ik toch maar op te staan om me voorzichtig aan te sluiten bij een vijftal dames waarvan er een paar zeer sympathiek op me over kwamen.

Mijn timing was geweldig.

Exact op het moment dat ik opstond kwam Chantal binnen met haar partner en stootte ik met mijn tas mijn lege glas van de tafel dat met luid gekletter kapot viel op de grond.

Waar ik me al die tijd juist zo verdekt mogelijk had proberen op te stellen in de menigte keek nu prompt iedereen mijn kant op en riep Chantal lachend door de foyer:

‘Nathalie! Dat had jij toch moeten zien aankomen?!’

Eén van de vrouwen van het groepje waar ik inmiddels bij was gaan staan draaide zich direct naar me om.

‘Ik ben al blij dat ík het vandaag niet ben’, lachte ze terwijl ze zichzelf aan me voorstelde.

Ook de andere dames lachten me vriendelijk toe en gaven me om de beurt een hand. Veel aanwezigen kende ik al van de TV of had ik al eens op internet of in een magazine zien staan en het feit dat ze zich na mijn blunder zo hartelijk en begripvol naar mij opstelden stelde me direct gerust.

Toen ook nog een super lieve collega van &C naar me toe kwam met wie ik al eens eerder had samengewerkt kon mijn dag helemaal niet meer stuk. Ook zij kende er verder niemand dus hadden we fijn wat steun aan elkaar.

Het plan om ook aan tafel bij elkaar te gaan zitten ging echter niet op. Bij alle borden stond een naamkaartje dat aangaf waar de gasten plaats dienden te nemen.  Helaas bleek ik niet bij de aardige dames van het groepje én niet bij mijn bekende collega te zijn ingedeeld.

Waarzegster met tarotkaarten

Desondanks had ik gelukkig snel aanspraak. Toen de dames en heren bij wie ik aan tafel zat mij vroegen welke bijdrage ik aan het boek had geleverd en ik vertelde dat ik de ‘waarzegster’ was die de horoscopen had verzorgd en voor Chantal een handlezing en tarotreading had gedaan had ik direct hun onverdeelde aandacht.

‘Zou je dat ook voor mij kunnen doen?’ klonk het direct van verschillende kanten. ‘Ik zou dat ook graag eens willen!’

Nog voor de eerste gang werd geserveerd had ik al voor twee mensen de kaart gelegd en waren er niet alleen wat traantjes gevallen van emotie maar werd er ook uitbundig gelachen vanwege de herkenning die mijn readings bij een aantal dames teweeg bracht.

Waar ik mezelf een uur geleden nog het liefst had willen verstoppen om zo min mogelijk op te vallen werden er nu door mijn tafelgenoten glazen en borden opzij geschoven om ruimte te maken voor mijn tarot kaarten.

De mensen om mij heen werden steeds luidruchtiger en toen tenslotte ook de gasten verderop nieuwsgierig onze kant op keken om te zien wat er allemaal gaande was aan onze tafel stond plotseling iemand van de organisatie naast mijn stoel.

‘Nathalie, we lopen helaas wat achter op schema, ik weet niet of er nog tijd is om straks aan de waarzegtafel daar verderop de kaarten te leggen. Zou jij misschien straks de tafels langs willen gaan om zelf de mensen te vragen of ze een reading willen?’

‘Absoluut niet!’ riep ik verschrikt uit.

Van de mensen die mij er zojuist zelf om hadden gevraagd wist ik dat ze het graag wilden maar ik voelde er niets voor om onbekende mensen iets op te dringen waarvan ik geen idee had of ze het überhaupt leuk vonden.

Waarzegster voor feesten en partijen

Hoewel ze het jammer vond respecteerde ze mijn beslissing. Zeker toen ik haar had uitgelegd dat er altijd mensen zijn die niets met dit soort dingen te maken willen hebben en ik het vervelend zou vinden als zij zich door mij overvallen of voor het blok gezet zouden voelen.

Tussen de verschillende gangen door ging het tarot kaarten leggen voor mijn tafelgenoten echter vrolijk  door en was ongemerkt Chantal achter me komen staan.

‘Wat is het hier gezellig…? Ik wil ook straks nog even hoor!’

Al met al werd het toch nog een fantastische dag en bleek er zelfs nog tijd over om een paar mensen in de hoek van de zaal aan de speciale tafel alsnog een tarot reading te geven.

Toen ik als één van de eersten wegging omdat ik elders nog een afspraak had kreeg ik van Chantal en haar partner Marco als dank voor de verzorging van het entertainment een enorme bos bloemen met daarin zeven pauwenveren, werkelijk prachtig!

Het doen van tarot readings  op deze gezellige locatie voor mensen waarvan het merendeel niet bekend was met tarot (en vooral hun enthousiaste en dankbare reactie hierop) heeft mijn mening veranderd met betrekking tot het optreden als waarzegster op feesten en partijen.

Waar ik voorheen altijd dacht dat men het ‘waarzeggen’ op feestjes vooral als poppenkast zou zien heb ik nu gemerkt dat zelfs voor degenen die niets met de tarot hebben een kaartlegging heel waardevol kan zijn. Al is het alleen al vanwege de herkenning en de lol die het met zich mee brengt want laten we het in deze setting vooral niet al te serieus nemen, het is tenslotte wel een feestje!

Wel blijf  ik het fijner vinden als mensen zelf naar mij toekomen. Ik ben dus zeker niet de wandelende waarzegster of de fietsende fortuneteller die zelf mensen aanklampt om out of the blue hun toekomst te voorspellen.

Onlangs ben ik uitgenodigd voor een privé evenement in een kasteeltuin om de aanwezigen daar kennis te laten maken met tarot. Ik ben benieuwd of dat net zo leuk en gezellig gaat worden als deze lunch.

Ik laat het jullie weten!

 

Wilt u ook uw feest opleuken met de VIP Fortuneteller?

Klikt u dan >HIER voor meer informatie.

 

Persoonlijke blog >HOME

Tarot blog >HOME