Rico vs Badr, wie zou er hebben gewonnen? Transit horoscoop

Rico vs Badr. Wie zou er hebben gewonnen als Badr niet per brancard afgevoerd had moeten worden?

21 december 2019 in het Gelredome te Arnhem: Wat HET gevecht van de eeuw had moeten worden, eindigde in de derde ronde jammerlijk in een anti-climax.  Helaas raakte Badr in de derde ronde ernstig geblesseerd waardoor hij deze ontzettend spannende wedstrijd niet kon afmaken en Rico met een dubbel gevoel zijn wereldtitel behield.

Uiteraard zijn we allemaal zeer benieuwd wie er had gewonnen als Badr niet zoveel pech had gehad.

Hoewel ik graag een voorspelling had willen doen in plaats van een astrologische nabeschouwing, is dit me wegens alle drukte voor de kerst helaas niet meer gelukt.

Desondanks kunnen degenen die zich met astrologie bezighouden en graag willen leren hoe een transit horoscoop in elkaar zit, hier wel degelijk hun voordeel mee doen. En degenen die zelf niets hebben met astrologie maar wel gewoon benieuwd zijn naar de uitslag kunnen uiteraard gewoon direct naar beneden scrollen.

Opgetekend op: 22-12-2019

Om een transit horoscoop te kunnen maken heb ik eerst de geboortehoroscoop nodig van de betrokkene(n). Omdat ik niet over de juiste geboortetijd van beide heren beschik heb ik voor de berekeningen het meest veilige tijdstip gebruikt: 12:00.

Geboortehoroscoop Rico

10-04-1989 te Bergen op Zoom.

 

Geboortehoroscoop Badr

08-12-1984 te Amsterdam.

 • Om te bekijken of Rico of Badr de wedstrijd zou hebben gewonnen, heb ik voor hen allebei een transit horoscoop gemaakt met de gegevens van de datum, het tijdstip en de locatie van de wedstrijd.
 • De transit horoscoop laat zien hoe de planeten ten opzichte van de geboortehoroscoop zijn verschoven. Ook de Huizen blijven wegens het draaien van de aarde (om haar as) voortdurend in beweging.

Transit horoscoop Rico:

 

Transit horoscoop Badr:

 

 • Waar de binnenste ring de stand van de Huizen en de planeten laat zien van hun oorspronkelijke geboortehoroscoop, toont de buitenste ring de Huizen en planeten hoe deze er vandaag bij stonden tijdens het gevecht tussen Rico en Badr. Een voorbeeld:

Waar Badr in zijn geboortehoroscoop de zon in het Tiende Huis heeft staan (zie binnenste ring), stond deze vandaag in het Vierde Huis (zie buitenste ring). Waar Rico de zon in zijn geboortehoroscoop in het Tiende Huis heeft staan, stond deze vandaag in het Achtste Huis.

Dit is mogelijk vanwege het feit dat de aarde voortdurend om haar as heen draait waardoor ook de Huizen telkens van plaats veranderen in de actuele (transit) horoscoop.

Afgezien van de transities van de planeten, zijn ook de aspecten heel belangrijk tijdens het duiden van de horoscoop. Ook bij voorspellende astrologie!

Bij deze transit horoscoop is het belangrijk om vooral de Huizen te bekijken die in verband staan met het onderwerp. Huis 6 (Huis van Gezondheid en werk) in verband met blessures en winkans en Huis 10 (Huis van loopbaan).

Zesde Huis: gezondheid en werk

Laten we eerst kijken naar het Zesde Huis. Het Huis van gezondheid en werk, niet onbelangrijk met het oog op het gevecht en de kans op blessures.

Rico had vandaag de maanknoop (Drakenkop) in zijn Zesde Huis staan. Deze staat voor een positieve houding met betrekking tot de gezondheid en een goede voorbereiding middels het versterken van de eigen zwakke plekken.

 • Drakenkop staat voor persoonlijke groei en had in de transithoroscoop geen enkel aspect met andere planeten. Drakenkop stond op zichzelf om Rico te inspireren en te laten weten: maak je geen zorgen, bereid je goed voor en doe gewoon je ding!

En Badr?

Had Badr van te voren kunnen weten dat hij voortijdig het duel zou moeten staken? Stond dit werkelijk al in de sterren geschreven?

Ja, dat stond het inderdaad!

De planeet Mars stond vandaag in Badrs Zesde Huis.

 • Mars op deze positie betekent dat Badr absoluut goed is in wat hij doet en uitdagingen nodig heeft om optimaal te kunnen blijven presteren, wat hij ook deed!
 • Op het gebied van gezondheid staat Mars in dit Huis echter voor een grote kans op koorts, infectieziekten of ongevallen, wat uiteraard nooit gewenst is, maar op een dag als vandaag al helemaal niet.
 • Mars stond daarbij in conjunct met Saturnus, wat staat voor frustratie, ergernis en woede, hetgeen Badr ook duidelijk (en begrijpelijk) liet zien nadat hij niet meer in staat was om op te staan.

Tiende Huis: Loopbaan en roem

Het Tiende Huis is het Huis van de loopbaan en de roem. Beide vandaag zéér belangrijk voor hen!

Rico had tijdens het gevecht de maan, maar ook de planeten Mars en Jupiter in zijn Tiende Huis staan.

 • De maan in het Tiende Huis maakte Rico vandaag extra empathisch en een zeer fijne persoon om binnen het team mee samen te werken.
 • Helaas staat de maan in dit Huis ook voor een beproeving op werkgebied en zelfs op de mogelijkheid van ruzie maken in het openbaar, hetgeen na de wedstrijd ook gebeurde doordat kickbokser Hesdy Gerges hem tijdens de persconferentie openlijk uitdaagde.
 • Maan maakte een sextiel aspect met Uranus waardoor hij vandaag sneller uit zijn doen was door negativiteit.
 • Mars in het Tiende Huis gaf Rico een flinke portie energie en maakte hem extra gedreven met betrekking tot het behalen van succes. Toch waarschuwde Mars, net als de maan, voor nodeloze conflicten.
 • Mars maakte een driehoek aspect met het MC, de midhemel in Rico’s horoscoop, hetgeen hem extra drive, energie en wilskracht gaf.
 • Jupiter in het Tiende Huis staat voor waarde hechten aan het beroep en het succesvol zijn in het aanbrengen van verbeteringen op dit gebied. Tevens geeft het aan dat er belangrijke resultaten kunnen worden geboekt.
 • Daarbij geeft Jupiter in het Tiende Huis extra zelfvertrouwen en vergroot het de kans op reizen of contact met het buitenland. Dit alles zou erop kunnen wijzen dat Rico na het lastige begin van de wedstrijd nog heel goed had kunnen terugkomen.
 • Het conjunct aspect dat met Jupiter maakte met Uranus bood Rico vandaag onverwachte kansen of een ‘cadeautje’ dat hij niet had zien aankomen (maar waar hij in dit geval uiteraard alles behalve blij mee was).

Opmerkelijk: Jupiter in het Tiende Huis wijst ook op een verandering van loopbaan! Denkt Rico er misschien over om binnenkort te stoppen met kickboksen?

Update 23 augustus 2021: Rico Verhoeven vertelt aan Humberto Tan wanneer hij zal stoppen met kickboksen en andere carrière stappen zal maken.

Badr had behalve de maan, ook de asteroïde Cheiron in zijn Tiende Huis.

 • Net als bij Rico stond de maan bij Badr ook in het Tiende Huis en wees dit dus ook voor hem op een beproeving op werkgebied en de mogelijkheid van ruzie maken in het openbaar. Daarentegen gaf het hem extra empathie wat hem een fijne persoon maakte om binnen het team mee samen te werken.
 • Maan maakte een conjunct aspect met Pluto wat Badr tijdens de wedstrijd extra controle meegaf en een messcherpe alertheid.
 • Cheiron in het Tiende Huis gaf echter aan dat het ondanks zijn goede prestaties vandaag moeilijk zou zijn om een bepaalde doelstelling te behalen, waaruit ik opmaak dat hij ook zonder zijn enkelblessure mogelijk nog diverse tegenslagen te verduren zou hebben gekregen tijdens de wedstrijd.
 • Cheiron maakte verder geen aspecten, dus stond vandaag ook geheel op zichzelf: het was alles of niets.

Ondanks het feit dat Badr enorm fit en getalenteerd is en zich enorm goed had voorbereid op dit gevecht, stonden de planeten vandaag helaas niet bijster gunstig in zijn horoscoop. Als de planeten al daadwerkelijk invloed op ons hebben (want ondanks de prachtige formules niet wetenschappelijk bewezen), hebben zij het Badr vandaag wel flink moeilijk gemaakt…

Rico vs Badr: wie zou er hebben gewonnen?

Als Badr niet zou zijn geblesseerd en gewoon het gevecht had kunnen afmaken is de kans groot dat hij het astrologisch gezien evengoed niet van de gunstige planeten in Rico’s horoscoop had kunnen winnen. Ondanks Badr dankzij zijn alertheid en kracht héél dicht bij een overwinning zou hebben gezeten, had Rico er volgens de sterren er uiteindelijk alsnog – hetzij nipt – met de winst vandoor gegaan.

Let wel: dit is slechts een astrologische analyse! Uiteraard hoop ik de werkelijke gang van zaken ooit te kunnen bekijken in een derde duel.

Mits Rico er voor die tijd niet mee ophoudt, hetgeen volgens zijn horoscoop niet geheel ondenkbaar is…

Boekentips

Planeten in Teken, Huis en Aspect

Planeten in Transit

Analyse van aspecten

Planeten & Aspecten in de Horoscoop

Leer negatieve aspecten positief te duiden

 

 

Zelf stap voor stap uw eigen daghoroscoop maken? Klik >HIER.

Astrologie blog >HOME